میکروفن ایده آل
ویژگی یک میکروفن ایده آل

ویژگی میکروفن ایده آل خوانندگی: چه در حال فیلم برداری یک فیلم کوتاه باشید یا بخواهید یک پادکست را ضبط کنید، در تمامی این موارد، صدا اهمیت فوق العاده زیادی دارد. شاید بتوان با میکروفن تلفن همراه نیز پروژه ای را شروع کرد، اما برای آغاز یک کار حرفه ای، باید به دنبال یک میکروفن خاص باشید.

میکروفن چیست؟

حسگری است که صدا را به جریان الکتریکی تبدیل می کند. میکروفن ها هچنین با نام اختصاری MIC نیز شناخته می شوند. اجزای داخلی همه میکروفن ها یکسان نیستند و وابسته به نوع و کاربرد، تفاوت هایی با یکدیگر دارند. کیفیت صدا وابسته به قطعات تعبیه شده در میکروفن است.

میکروفن ها در بسیاری از وسائل مانند تلفن، ضبط صوت، سمعک، کامپیوتر، تلویزیون و… مورد استفاده قرار می گیرند. کندانسور رایج ترین نوع میکروفن در صنعت موسیقی است. برای اطلاع از ویژگی های یک میکروفن خوب، تا انتهاهمراه ما باشید.

پاسخ فرکانسی میکروفن

شاید از خود بپرسید که پاسخ فرکانسی چیست؟ در حقیقت پاسخ فرکانسی، حساسیت مخصوص به فرکانس میکروفن است. چنین موردی بیان می کند که میکروفن کدام فرکانس های صوتی را تولید می کند و نسبه به کدام یک از آن ها حساس تر خواهد بود. اگر بخواهیم این عبارت را تجزیه کنیم، “پاسخ فرکانسی” به این معنی است که میکروفن چقدر خوب به فرکانس ها پاسخ می دهد.

میکروفن ها در درجه اول به فرکانس های موجود در محدوده 20 – 20000 هرتز پاسخ می دهند اما برخی از آن ها به امواج فراصوت (فرکانس های صوتی کمتر از 20 هرتز) و اولتراسوند (فرکانس های صوتی بیشتر از 20000 هرتز) نیز حساس هستند.

پاسخ فرکانسی و قطبی مهم ترین مشخصات میکروفن می باشند. تولیدکنندگان میکروفن معمولاً برای آزمایش پاسخ فرکانسی، صدای صورتی از بلندگوی کالیبره شده را به سمت میکروفن خود در محفظه ای بدون صدا پخش می کنند. میکروفن های Lavalier اغلب دارای توری های مختلفی هستند که به طور خاص برای تغییر پاسخ فرکانس ساخته شده اند. میکروفن های کندانسور با دیافراگم کوچک اغلب وسیع ترین و بیشترین پاسخ فرکانسی را ایجاد می کنند.

پاسخ قطبی میکروفن

هنگامی که کاربرد و هدف میکروفن را متوجه شدید، گام بعدی این است که تعیین کنید میکروفن شما چه چیزی را ضبط می کند. آیا می خواهید میکروفن فقط آنچه را که در جلوی آن قرار دارد ضبط کند یا تمایل دارید که صدای اطراف خود را نیز بشنوید؟ در این هنگام، باید پاسخ/ نمودار قطبی میکروفن را بررسی کنیم. در واقع الگوی قطبی به میزان حساسیت میکروفون نسبت به ضبط صدا از جهات مختلف اشاره می کند.

ویژگی میکروفن ایده آل خوانندگی

کاردیود از رایج ترین الگوهای نمودار قطبی است. این کلمه به راحتی قابل درک می باشد زیرا ریشه آن الگو از زبان لاتین و به معنی قلب گرفته شده است. بنابراین نمودار قطبی این دسته از میکروفن ها به شکل قلب خواهد بود. البته پاسخ قطبی هر میکروفن مختص به خود می باشد. یکی دیگر از انواع رایج الگوهای قطبی همه طرفه است.

همانطور که از نامش پیداست صدا را از همه جهات دریافت می کند. میکروفن ها صدا را به صورت سه بعدی ضبط می کنند اما نمودار قطبی یک سیستم مختصات دو بعدی است. با این حال، اطلاعات جمع آوری شده از پاسخ قطبی میکروفن به ما درک کاملی از حساسیت نسبی جهت آن میکروفن ارائه می دهد. الگوهای قطبی میکروفن با پخش صدا و چرخاندن میکروفن به صورت 360 درجه اندازه گیری می شود.

حساسیت یا Sensitivity

وقتی به مشخصات فنی یک میکروفن نگاه می کنید، با کلمه حساسیت یا Sensitivity رو به رو خواهید شد. اما درجه حساسیت میکروفن چیست؟ درجه حساسیت میکروفن سطح سیگنال خروجی میکروفن را در یک ورودی آکوستیک معین اندازه گیری می کند. در حقیقت، حساسیت به ما می گوید که میکروفن به عنوان مبدل انرژی صوتی به انرژی الکتریکی چقدر موثر عمل خواهد کرد.

خروجی میکروفن در مقایسه با ورودی آکوستیک بر حسب dB (دسی بل) بیان می شود. سیگنال های ورودی معمولا بالاتر از سطح خروجی میکروفن هستند، بنابراین عدد به دست آمده (در دسی بل) منفی خواهد بود. در نتیجه یک میکروفن با درجه حساسیت 55-دسی بل سیگنال بیشتری را نسبت به یک 60- دسی بل به پایانه های ورودی ارائه می دهد. در اکثر تجهیزات صوتی مدرن، امپدانس ورودی میکروفن به طور قابل ملاحظه ای بیشتر از امپدانس خروجی میکروفن می باشد. بنابراین ممکن است به عنوان یک مدار در نظر گرفته شود.

این امر اندازه گیری ولتاژ مدار را به ابزاری مفید در مقایسه حساسیت های میکروفن تبدیل می کند. البته درجه حساسیت واقعی معمولاً در انتخاب میکروفن ملاک اصلی نیست. توجه داشته باشید که وقتی کسی می گوید: میکروفن خراب می شود، اغلب ورودی وسایل الکترونیکی (میکسر/تقویت کننده/ضبط کننده) میکروفن آسیب می بینند.

چگونه می توانید کیفیت ضبط توسط میکروفن را بهبود بخشید؟

در قدم اول بهتر است که محیط ضبط خود را عایق بندی کنید. این کار شاید در نگاه اول ساده و عجیب به نظر برسد، اما کیفیت ضبط شما را به شدت افزایش خواهد داد. هزاران روش برای عایق بندی و تطابق اتاق خود برای ضبط وجود دارد اما بهترین آن، استفاده از فوم آکوستیک خواهد بود. در نتیجه می توانید از تجمع فرکانس پایین در ایجاد مشکل در ضبط خود جلوگیری کنید.

یکی دیگر از روش های بهبود کیفیت صدا این است که میکروفن را در جای مناسبی قرار دهید تا صدا به بهترین نحو ضبط شود. اگر میکروفن USB را انتخاب کنید، احتمالاً به رابط صوتی نیاز خواهید داشت، زیرا اکثر میکروفن ها دارای اتصال XLR هستند. برای ضبط هر صدایی به صورت دیجیتالی در رایانه، به رابطی نیاز دارید که بتوانید به رایانه خود متصل کنید. برخی از آنها حتی می توانند قدرت فانتوم مورد نیاز برای میکروفن های کندانسور را نیز تأمین کنند.

اگر به دنبال میکروفن مناسب برای پادکست هستین ولی نمی دانید که چه ویژگی هایی باید داشته باشد، کلیک کنید.